Liderii coalitiei guvernamentale au decis, ieri, ca modificarile operate la Codul Fiscal sa intre in vigoare incepand cu luna mai, eventual cu exceptia prevederilor referitoare la accize, a declarat liderul democrat Emil Boc, citat de Mediafax. El a explicat ca in acest moment nu mai este posibila intrarea in vigoare a acestor modificari incepand cu 1 aprilie.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede, printre altele, introducerea impozitarii cu 10% a profitului obtinut de populatie din vanzarea imobilelor, precum si a castigurilor realizate din dobanzi si operatiuni pe piata de capital.

De la 1 aprilie, accizele pentru tutun, alcool si uleiuri minerale ar urma sa fie majorate pana la nivelul convenit initial cu UE pentru luna iulie a acestui an, la care se adauga o cota suplimentara de crestere, pentru recuperarea diferentei provenite din deprecierea euro, au declarat, recent, surse din Ministerul Finantelor.

"Cel mai probabil 90% dintre prevederile care vizeaza modificarea Codului Fiscal vor intra in vigoare incepand cu luna mai", a mai spus Boc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.