Pentru a doua sedinta consecutiv, piata bursiera inregistreza cresteri sustinute la nivelul indicilor bursieri, cu exceptia segmentului SIF, care a cunoscut o usoara depreciere comparativ cu valoarea de inchidere precedenta. Indicele BET a urcat cu 2,3%, consolidandu-se valoarea peste pragul de 10.000 puncte, iar indicele general al pietei BET-C a depasit pragul de 7.000 puncte si a inchis cu un plus de 1,74%.

Motorul cresterilor au fost iarasi titlurile petroliere, in special titlurile din grupul Rompetrol, care au tinut capul de afis in piata inca din debutul sedintei. Titlurile Rompetrol Well Services (PTR) au inregistrat cel mai ridicat rulaj la nivelul pietei in suma de 9,74 milioane lei, fiind tranzactionate peste 4,47 milioane actiuni. Cursul a inchis la maxima zilei de 2,1800 lei/actiune (+14,74%), nivel la care sporadic de la jumatatea sedintei au mai aparut vanzatori in piata, cumparatorii exercitand o presiune constanta la acest nivel pana la final de sedinta. Prin acelasi scenariu au trecut si titlurile Rompetrol Rafinare (RRC), la care rulajul de numai 334 mii lei s-a datorat faptului ca vanzatorii nu au fost dispusi sa vanda la nivelul cotatiei de 0,1280 lei/actiune (+14,29%), reprezentand maxima admisa de regulament la care cursul s-a mentinut pe mai tot parcursul sedintei. La valori maxime au inchis si titlurile Oil Terminal (OIL) la cotatia de 1,1200 lei/actiune (+14,87%), Energopetrol (ENP) la 6,0500 lei/actiune, cat si Rompetrol SA (VEGA) cu un plus de 24,8% la 0,3120 lei/actiune pe un rulaj de tranzactionare ridicat la suma de 3,38 milioane lei, al doilea ca valoare pe segmentul Rasdaq dupa cel inregistrat de titlurile Albalact (ALBZ) la nivelul de 4,57 milioane lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.