Societatea de exploatare a vagoanelor de dormit si restaurant CFR Gevaro SA vizeaza pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de 65 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de cea cu care s-a incheiat exercitiul financiar din 2006. De altfel, totalul veniturilor societatii a crescut de la an la an in ultima perioada, in conditiile in care in 2004 ele se cifrau la 40 milioane de lei, iar in 2005 - la 46 milioane. "Peste 60% din clientii vagoanelor de dormit si cuseta sunt angajati ai diferitelor firme, aflati in delegatie. Ei apeleaza la acest mijloc de transport pentru ca se pot si odihni pana ajung la destinatie. Principala noastra concurenta nu este transportul auto, ci cel aerian", a declarat directorul general al CFR Gevaro, Bogdan Nastasescu.

Destinatie noua: Atena

Cele mai profitabile rute pentru vagoanele de dormit sunt cele pe distante mari, care leaga Bucurestiul de Oradea, Timisoara si Satu Mare. Acestora li se adauga rutele internationale, spre Budapesta, Viena, Praga, Salonic, Sofia, Istanbul, Belgrad, Venetia si Munchen. O data cu intrarea in vigoare a noului mers al trenurilor, in luna decembrie, CFR Gevaro va introduce doua vagoane de dormit directe si pe relatia Atena.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.