Desi este din ce in ce mai “sifonata” de ascensiunea euro, bancnota-simbol pentru prosperitatea Americii vrea sa revina in forta, protejata de 650.000 de microtiparituri

Dupa 60 de ani in care dolarii americani si-au castigat renumele de „verzisori” datorita nuantei inconfundabile a bancnotei de 100 USD, Monetaria SUA se pregateste sa schimbe aspectul bancnotei, intronand-o drept „cea mai sigura din lume”.

Potrivit Associated Press, o singura noua bancnota va contine nu mai putin de 650.000 microtiparituri, care sa garanteze imposibilitatea contrafacerii ei de catre cele mai sofisticate computere, scannere si copiatoare color.

Din a doua jumatate a lui 2008, cand oricine va putea tine in mana o asemenea bancnota, imaginile de pe aceasta nu doar ca se vor schimba in functie de unghiul din care e privita, dar vor oferi si impresia ca se misca din stanga in dreapta si viceversa, de parca privesti un film animat, nu o hartie.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.