Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat la Realitatea TV, ca va crea un fond de dezvoltare Romania-Moldova, care sa investeasca in dezvoltarea companiilor, astfel incat Romania sa devina lider regional pentru piata balcanica.

"Am de gand sa creez un fond, fondul de dezvoltare Romania-Moldova, care sa investeasca in dezvoltarea companiilor pe plan regional. Cred in vocatia Romaniei de a deveni lider regional si am in vedere o piata de 50 de milioane de oameni din Balcani", a explicat presedintele-director general al Rompetrol.

Potrivit acestuia, valoarea fondului va fi de cateva milioane de dolari.

Intrebat daca are in vedere realizarea de parteneriate pentru crearea acestui fond, Patriciu a spus ca "probabil va fi creat impreuna cu alti parteneri".

Top5

1. Arabesque mizeaza pe extindere in Capitala
2. Vanzarile A&D Pharma, 199 mil. euro in primul semestru
3. Tranzactia anului il face pe Patriciu cel mai bogat roman
4. Fermele Smithfield din judetul Arad vor trimite la abator 6.500 de porci
5. Dinu Patriciu a vandut The Rompetrol Group pentru a crea un 'pod energetic'

De asemenea, omul de afaceri a explicat ca tranzactia incheiata, luni, cu KazMunaiGaz din Kazahstan, potrivit careia compania kazaha a preluat 75% din actiunile The Rompetrol Group NV, "asigura independenta energetica a Romaniei care nu isi poate asigura propria productie".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.