Ziua de luni a adus cresteri spectaculoase la Bursa de Valori Bucuresti, cu mult peste asteptarile investitorilor, avand in vedere faptul ca bursa deja recuperase intr-un ritm alert in saptamana anterioara aproximativ jumatate din scaderea suferita pe parcursul lunilor iulie-august, dupa care vineri au dat usoare semne de oboseala.
Daca pana acum cresterile sau scaderile se datorau in mare parte corelatiilor cu bursele externe, acum am avut si un eveniment intern deosebit de important care a contribuit la sustinerea
evolutiei pozitive de luni.

Este vorba despre tranzactia prin care KazMunaiGaz, companie petroliera detinuta 100% de statul Kazahstan, a cumparat 75% din The Rompetrol Group NV Olanda, societatea care detine pachetul majoritar de actiuni la Rompetrol Rafinare Constanta. Aceasta informatie a aparut in piata in cursul sedintei de tranzactionare si a creat o puternica euforie la cumparare pe titlurile RRC imediat dupa aceea. In foarte scurt timp de la publicarea stirii pe site-ul Rompetrol Rafinare Constanta in piata nu mai exista nici un ordin de vanzare de titluri RRC, iar cotatia se apreciase cu maximul de circa 15% permis de sistemul electronic de tranzactionare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.