Conditie. Obtinerea unui imprumut mai mare depinde si de bonusurile primite pe langa salariu

Cei care vor un credit pot include la categoria venituri si bonurile de masa, pe langa salarii, dividende, chirii sau drepturi de autor. E drept ca, in prezent, doar cateva banci - Volksbank si Banca Transilvania - iau in calcul aceste bonuri, dar e posibil ca, in viitor, numarul institutiilor financiar-bancare acceptante de tichete-restaurant sa creasca.

Motivatie

Desi pare bizar, luarea in calcul a bonurilor de masa la acordarea de imprumuturi este perfect explicabila. Potrivit Bankingnews, bancile care acorda credite dupa noile norme impuse de Banca Nationala a Romaniei sunt obligate sa scada din venitul net lunar cheltuielile lunare de subzistenta. O mare pondere in aceste cheltuieli o reprezinta alimentele, care pot fi cumparate si cu bonuri de masa. Drept urmare, unele banci iau in calcul la cheltuielile de subzistenta si valoarea bonurilor de masa. Consecinta este ca gradul de indatorare poate creste, iar solicitantii de credite pot obtine un imprumut mai mare decat in cazul in care nu ar fi avut si bonuri de masa ca bonus la salariu.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.