Germania, cel mai puternic exportator din UE, a luat locul Rusiei in topul tarilor cu care inregistram cele mai mari deficite comerciale.

Exportul romanesc de componente pentru masinile Logan si Daewoo a mai echilibrat importurile masive de gaze din Rasarit.

Pentru prima oara in ultimii ani, Rusia a fost inlocuita de Germania in clasamentul tarilor cu care Romania a inregistrat cele mai mari deficite comerciale, potrivit statisticilor oficiale aferente primelor patru luni din 2007. Gazul si petrolul importate de la rusi au fost contrabalansate, timid, ce-i drept, de exporturile noastre de componente pentru Dacia Logan si Daewoo, in timp ce intrarea in Uniunea Europeana le-a permis nemtilor sa-si vanda masiv produsele in Romania.

Pe relatia cu Europa, deficitul balantei schimburilor comerciale cu principalele tari partenere ale Romaniei a fost de 5,22 miliarde de euro, cele mai semnificative valori fiind inregistrate cu Germania (1,023 miliarde de euro), Federatia Rusa (819,2 milioane), Ungaria (600,2 milioane) si Austria (484 de milioane de euro), se arata intr-un raport al Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.