Guvernul ar putea renunta la privatizarea celor trei filiale Electrica, aflate in proprietatea statului, Ministerul Economiei si Aurotitatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cautand solutii pentru viitorul acestor companii, a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian.

"Am primit, impreuna cu AVAS, din partea primului ministru Tariceanu sarcina sa facem o analiza cu privire la viitorul acestor companii (n.r. Electrica Translivania Sud, Electrica Transilvania Nord si Electrica Muntenia Nord). in acest moment orice solutie ramane deschisa, inclusiv aceea prin care aceste companii sa nu fie privatizate pentru o anumita perioada", a precizat ministrul, citat de NewsIn.

Momentul in care a fost gandita aceasta operatiune de privatizare a celor trei filiale a coincis cu perioada de seceta, fapt care a determinat schimbarea strategiei in ceea ce priveste aceste companii, a explicat Vosganian, accentuand importanta acestor companii in perioada respectiva pentru sistemul energetic national.

Ultima filiala a Electrica privatizata a fost Electrica Muntenia Sud, in luna iulie, cand Enel a platit AVAS pentru pachetul de 67,5% din capitalul social al companiei circa 820 milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.