Majoritatea jucatorilor din piata locala de asigurari au continuat lupta pentru cote de piata in primul semestru al acestui an, ceea ce s-a tradus prin cresterea primelor brute subscrise, dar nu cu rate de crestere mai mari de 50%.

Repozitionari in TOP 10 asigurari, dupa primul semestru Allianz-Tiriac Asigurari, BCR Asigurari si Omniasig se situeaza in top trei, inregistrand primul semestru venituri in valoare de 173 mil. euro, 109 mil. euro si 106 mil. euro, adica aproximativ 40% din piata.

Noutatea primelor sase luni o reprezinta intrarea pe podium a BCR Asigurari, specializata pe produse de asigurari generale, prin inregistrarea unor venituri de 109 milioane de euro, ceea ce inseamna o dublare a afacerilor fata de perioada similara a anului trecut. Practic, compania detinuta de BCR este asiguratorul care a inregistrat cel mai rapid ritm de crestere in primul semestru in top 10.

Pe zona asigurarilor generale, prima companie era la sfarsitul lunii iunie Allianz-Tiriac, la fel ca la finele anului trecut. Veniturile din prime brute subscrise obtinute de Allianz-Tiriac Asigurari au urcat cu 23,5% in primul semestru din 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 189 milioane euro, datorita avansului pe segmentul de asigurari generale.

BCR Asigurari a afisat o crestere cu 85% a valoarii primelor brute subscrise in primul semestru din 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 345 milioane lei (aproximativ 109 milioane euro), datorat dinamicii semnificative a segmentelor de asigurari generale.

Omniasig, companie membra a grupului austriac Vienna Insurance, se mentine in top 3. Compania a afisat un volum al primelor brute subscrise de 376 milioane lei (113 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in crestere cu peste 50% fata de acelasi interval din 2006. Avansul afacerilor a avut loc pe fondul extinderii retelei, care cuprinde in prezent 237 de unitati, cu 1.500 de angajati si 12.000 de agenti la nivelul intregii tari.

Asirom coboara un loc sii ocupa pozitia a patra in clasament, fiind ultima companie care a depasit pragul de 100 de milioane in ceea ce priveste veniturile la sase luni. Veniturile totale ale firmei in primele sase luni au crescut cu 9,71% pana la 370,4 milioane lei (101,2 mil. euro), comparativ cu perioada similara a anului trecut cand firma a avut venituri totale de 337,6 milioane lei.

Chiar daca reprezentantii Asiban nu au dat inca publicitatii rezultatele financiare la sase luni, putem estima ca firma controlata de patru banci: BRD-SocGen, BCR, Banca Transilvania si CEC, se afla pe locul cinci in top. Astfel, luam in considerare ca firma a anuntat venituri de 41,4 mil. euro la trei luni si 54 la patru luni, ceea ce inseamna ca este imposibil ca valoarea primelor subscrise in primul semestru sa fie sub 71 mil. euro (cat a inregistrat compania de pe pozitia a sasea) si peste nivelul de 100 de milioane, pragul care i-ar permite sa intre in top 4.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.