In primele trei luni ale acestui an, valoarea bunurilor finantate a urcat cu 72% fata de perioada similara a lui 2006.
In primul trimestru al anului, companiile de leasing din Romania au finantat bunuri in valoare de un miliard de euro. Valoarea consemneaza o crestere cu 72% fata de primele trei luni ale anului 2006, a declarat pentru MEDIAFAX Adriana Ahciarliu, secretar general al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB). Segmentul auto ramine motorul cresterii cu o pondere de 70% in totalul finantarilor. Companiile ce alcatuiesc piata de leasing din Romania sint constituite din doua organizatii reprezentative. ALB aduna majoritatea companiilor specializate subsidiare ale bancilor. Cea de-a doua forma de organizare, Asociatia Societatilor de Leasing din Romania, reuneste mai ales societati independente si aduna aproximativ 30% din piata nationala a leasingului.

Companiile membre ALB au finantat, in primele trei luni, bunuri in valoare de 719,72 milioane de euro, peste dublul nivelului consemnat in intervalul similar al anului trecut, detinind circa 70% din piata nationala de profil. La nivelul asociatiei, leasingul auto cumuleaza 64,5% din valoarea totala a bunurilor finantate. Companiile au acordat finantari pentru achizitia de echipamente industriale in cuantum de 25,7%, iar leasingul imobiliar a avut o pondere de 9,8%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.