Hedgingul, marcarea graduala a profiturilor si repozitionarea pe piata a portofoliului detinut sint strategii prin care se poate diminua riscul la bursa.
Exista mai multe strategii menite sa diminueze cit mai mult riscul (pierderea potentiala) la care este expus portofoliul de actiuni al unui investitor, fara a avea insa pretentia ca il elimina in totalitate.

„Prima varianta ar fi marcarea graduala a profiturilor (vinzarea constanta de actiuni - n.red.) incepind din momentul in care bursa a semnalat clar ca intra pe trend descendent (un criteriu simplu de indentificare a unui astfel de trend ar fi de exemplu existenta a 3 sau 4 zile consecutive de scadere a indicilor), urmind ca redeschiderea de noi pozitii sa se faca numai dupa ce ar fi existat indicii ca un nou trend ascendent a fost initiat (3-4 zile consecutive de crestere a indicilor sau depasirea unor maxime locale anterioare etc.)”, spune Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta KTD Invest.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.