Cele mai profitabile 10 companii au raportat anul trecut castiguri nete de peste 2,4 miliarde de euro, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor

Topul celor mai profitabile companii romanesti Petrom se mentine pe pozitia de lider in topul celor mai profitabile firme cu un profit net de aproximativ 650 milioane de euro. Cu un an inainte, Petrom raportase un profit de 400 milioane de euro.

Pe al doilea loc se afla Orange, cu un profit de 401 milioane de euro euro la venituri de 1,068 miliarde de euro si Vodafone, cu un castig de 324 mil. euro, la venituri raportate 1,019 miliarde de euro.

Locurile patru si cinci sunt ocupate de liderii bankingului local cu venituri cumulate de 400 milioane de euro.

Lafarge Ciment este unul din jucatorii aflati in Top 10 al celor mai profitabile companii de pe piata locala cu un un profit net de 277,4 milioane lei (80 milioane euro), la o cifra de afaceri de 822,3 milioane lei

Cimentul mai aduce doi reprezentanti de top in topul celor mai eficiente companii prin Carpatcement Holding, care a inregistrat in 2006 un profit net de 63 milioane euro si Holcim, cu un profit net de aproape 50 milioane euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.