Titlurile europene au urcat ieri intr-o sedinta bursiera agitata, ca urmare a recuperarii cotatiilor actiunilor companiilor financiare, deoarece investitorii au ignorat scaderile accentuate ale burselor asiatice, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene a urcat cu 0,4%, pana la 1.447 puncte, dupa ce alunecase anterior cu aproape 1%, pana la cotatia minima din acest an.

Cotatia indicelui a fost urcata de cea a titlurilor bancare, ca urmare a faptului ca actiunile grupului bancar Societe Generale au urcat cu 3,8%, cele ale bancii olandeze ABN Amro, cu 2,9%, iar cele ale BNP Paribas, cea mai mare banca franceza listata la bursa, cu 2,2%.

Titlurile financiare au urcat, ca urmare a cresterii inregistrate la inchiderea sedintei bursiere de pe piata americana, cand indicele S&P a incepu sa creasca, sustinut de speculatiile potrivit carora ar fi posibil ca sistemul american de banci centrale, Federal Reserve, sa scada dobanda de politica monetara si a finantarii din exterior pentru Bear StearnsCos.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.