Dupa ce a propus Executivului, saptamana trecuta, majorarea de la 1 aprilie a accizelor la combustibil, uleiuri minerale si alcool cu niveluri de pana la 73%, Ministerul Finantelor revine asupra nivelului de majorare al acestui impozit la autoturime. Nemultumit de plusul de venituri la buget, adus de cresterea accizelor la autoturismele cu capacitate cilindrica de peste 2.000 cmc, ministrul Ionut Popescu a solicitat o majorare suplimentara fata de nivelul anuntat dupa sedinta de guvern de saptamana trecuta.

Astfel ca, sustin surse din Finante, acciza la autoturismele cu o capacitate cilindrica intre 2001 si 2.500 cmc va fi de 7% in cazul celor noi si de 23% pentru cele vechi. Pentru autoturismele cu capacitate cilindrica mai mare de 2.500 cmc, acciza de la 1 aprilie va fi de 12%, iar la masinile vechi, de 34%. In cazul autoturismelor cu motor Diesel, de pana la 2.000 cmc, Finantele propun o acciza de 4% pentru cele noi si de 12% pentru cele uzate.

Accizele preced TVA si se vor calcula pentru autoturismele din import la valoarea in vama, la care se adauga taxele vamale si cele speciale, dupa caz.

In cazul autoturismelor din import, inclusiv ale celor rulate, introduse in tara dupa data intrarii in vigoare a acestor prevederi, baza de impozitare va fi data de valoarea de intrare, la care se adauga cuantumul taxelor vamale datorate la momentul inchiderii operatiunii de import.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.