Firmele mici si mijlocii pot depune on-line, incepand de ieri, dosarele pentru finantarea programelor de investitii, modernizare sau retehnologizare. Pentru asta ministerul pentru IMM-uri are disponibil un buget de 40 de milioane de lei. Formularul de preselectie care trebuie completat de solicitanti va fi disponibil pe pagina de Internet a ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. Perioada de inregistrare a formularelor de preselectie va fi de cinci zile lucratoare incepand de marti.
Dupa analizarea dosarelor, firmele mici si mijlocii, declarate eligibile, vor beneficia de finantari care nu vor depasi echivalentul in lei a 10.000 de euro, pentru cele nou-infiintate si microintreprinderi si echivalentul in lei a 50.000 de euro, in cazul firmelor mici si mijlocii. Finantarea va acoperi pana la 60% din valoarea proiectului de investitii. In plus, beneficiarii vor primi de la banci un credit de finantare, reprezentand minimum 25% din valoarea proiectului de investitii.

Contributia proprie a intreprinzatorului trebuie sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii. Finantarea poate acoperi doar achizitii de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri noi. Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii va publica astazi pe pagina de Internet a institutiei si lista bancilor cu care va colabora pentru derularea programului.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.