Fabrica de echipamente petroliere ar urma sa inceapa sa produca de la anul.
Compania americana Cameron va investi 63 de milioane de dolari intr-o fabrica ce va produce echipamente de suprafata pentru industria petroliera care vor fi livrate la export, anunta NewsIn. Uzina urmeaza sa fie finalizata anul viitor, se va intinde pe un teren de 11.500 de metri patrati si va avea 300 de angajati. Capetele de sonda si de eruptie care vor fi produse la Ploiesti vor lua calea altor tari din Africa, Rusia, Europa ori din cele din zona Marii Caspice, piata romaneasca nefiind deocamdata interesanta pentru Cameron. „Este o investitie logica pentru noi in acest moment, tinind cont de cererea actuala, de proiectele existente si viitoare, precum si de planurile de dezvoltare ale clientilor nostri din aceste regiuni“, a declarat directorul general al companiei, Sheldon Erikson.

Americanii nu sint nou-veniti in peisajul de business din Romania, fiind proprietarii uzinei Sterom Cimpina inca din 2004. Spre deosebire insa de fabrica din Cimpina, unde se produc echipamente conventionale pentru industria petroliera, la Ploiesti, Cameron va confectiona utilaje mai complexe si, evident, mai scumpe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.