Aceasta tranzactie a constat in refinantarea proprietatilor detinute de grupul de companii Iulius si respectiv: Iulius Mall Timisoara, Iulius Mall Iasi, Iulius Mall Cluj si Terra Center.

Grupul de companii Iulius, detinut de catre omul de afaceri Iulian Dascalu, este la ora actuala cel mai mare dezvoltator de centre comerciale in orase cu o importanta semnificativa din Romania.

Eurohypo AG este prima banca de real estate de renume international care a sosit pe piata din Romania pentru a se concentra exclusiv pe furnizarea de finantari pentru sectorul imobiliar.

„Am ales banca Eurohypo ca partener in dezvoltarea imobiliara, fiind o banca leader in Europa. Prin aceasta finantare de potofoliu, compania va starta alte proiecte imobiliare, printre care si proiectul Palas. Consider ca parteneriatul Iulius- Eurohypo va adauga un plus de valoare proiectelor noastre”, a comentat Iulian Dascalu, presedinte al grupului de companii Iulius:

„Suntem de-a dreptul incantati pentru ca am reusit sa incheiem cea mai mare finantare imobiliara de pe piata romaneasca. Este o tranzactie complexa prin care s-au finantat proprietati aflate in diverse orase din Romania, lucru care accentueaza inca o data potentialul de evolutie si crestere imobiliara a oraselor de rang secund din Romania.

Eurohypo a avut o activitate foarte intensa in primele sase luni ale anului 2007 in Romania, finantand doua proiecte de anvergura prin care portofoliul bancii a crescut la peste 360 milioane de euro. Acest fapt dovedeste inca o data increderea noastra in piata romaneasca si dorinta de a finanta cat mai multe proiecte de prim rang in Romania”, a mai spus Markus Leininger, Directorul diviziei de corporate banking a Eurohypo pentru Europa centrala si de est .