Un mariaj fericit: apetitul de consum al romanilor, aflat intr-o crestere accelerata, s-a intalnit cu priceperea bancherilor de a oferi credite atractive

Creditele relaxate, noile sucursale si cresterea veniturilor populatiei au umflat profiturile bancherilor.

Analistii economici sustin ca 2007 va fi "anul de varf" pentru toti jucatorii de pe piata bancara.

Bancile au obtinut profituri spectaculoase in primul semestru al anului 2007, determinate de cresterea puternica a activitatii de creditare, atat pe segmentul populatiei, cat si pe cel al companiilor. Grupurile-mama ale institutiilor financiare multinationale au salutat rezultatele
exceptionale ale filialelor proprii din Romania. Cresterile puternice din anul de varf 2007 se vor tempera pe termen mediu. Romania va mai ramane insa un El-Dorado pentru banci timp de cativa ani, pana la maturizarea pietei.

La BRD, volumul total al creditelor acordate in primul semestru a crescut cu 51% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca. Creditele pentru persoane fizice au inregistrat un avans de 48%, in timp ce valoarea finantarilor pentru companii s-a majorat cu 54%. BCR a obtinut, in primele sase luni ale acestui an, un nivel-record al profitului net consolidat, in urcare cu 21,4% fata de intervalul corespunzator din 2006. Volumul creditelor a explodat si la Alpha Bank, care a inregistrat o crestere de peste 200% a imprumuturilor ipotecare si de consum. Totodata, Volksbank a revizuit in urcare estimarea privind volumul activelor, de la 2,3 miliarde de euro la 3 miliarde de euro, in principal ca urmare a majorarii creditelor. La randul ei, Banca Transilvania a raportat majorarea volumului total al creditelor cu 30% fata de nivelul raportat la finele anului trecut, precum si majorarea cu 22% a valorii activelor, pana la 3,15 miliarde euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.