Fiscul va face publice, prin mass-media, numele firmelor care incalca legislatia financiar-fiscala, secretul fiscal pastrindu-se totusi pentru informatiile despre companii obtinute de catre inspectorii fiscali prin exercitarea atributiilor de serviciu.
Agentia de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului de procedura fiscala. Ultima varianta a Codului de procedura tocmai a fost publicata in Monitorul Oficial din 31 iulie 2007.

Potrivit Codului de procedura fiscala, functionarii publici sint obligati sa pastreze secretul fiscal asupra informatiilor pe care le detin ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu. Astfel, informatiile referitoare la impozite, taxe, contributii si la alte sume datorate bugetului consolidat pot fi transmise numai autoritatilor publice (in scopul indeplinirii obligatiilor prevazute de lege), autoritatilor fiscale ale altor tari (in conditii de reciprocitate in baza unor conventii), autoritatilor judiciare competente, alte cazuri prevazute de lege. Autoritatea care primeste informatiile este obligata sa pastreze secretul fiscal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.