Piata pensiilor private se aglomereaza cu noi brokeri si administratori.

In curand, toti salariatii cu varste de pana la 35 de ani vor trebui sa-si aleaga un fond privat.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private lucreaza la foc continuu.

Piata pensiilor private se aglomereaza cu noi jucatori autorizati de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Din 17 septembrie va incepe sa curga termenul de 4 luni pe care salariatii cu varste de pana la 35 de ani il au pentru alegerea unui fond de pensii.

Hotarari proaspete

CSSPP a aprobat, ieri, autorizarea ca administrator al fondului de pensii administrat privat a SC BRD Fond de Pensii SA; totodata, noii entitati i-a fost acceptat prospectul schemei de pensii. O alta decizie a CSSPP a fost autorizarea de constituire ca societate de pensii a SC Bancpost Fond de Pensii SA.

Au primit unda verde pentru a-si desfasura activitatea de brokeri de pensii private patru societati: SC Destine Broker de Pensii Private SRL, SC Aliat Broker de Pensii Private SRL, SC Carpatica Life Broker de Pensii Private SRL si SC Intercam Broker de Pensii Private SRL.

In vederea desfasurarii activitatii de audit financiar pentru fondurile de pensii administrate privat a fost avizata societatea de consultanta KPMG.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.