Oamenii de afaceri autohtoni sunt priviti ca un exemplu de urmat de catre populatia din Romania.

Potrivit unui studiu realizat in 18 tari, inclusiv in Romania, top managerii se bucura de incredere din partea populatiei din tara noastra si din tarile scandinave. Popularitatea acestora cumuleaza in aceste zone peste 50% din optiuni, intr-un top al increderii in principalele categorii socio-profesionale, intocmit de Institutul de cercetare a pietei GfK.

Daca in Romania, Danemarca si Suedia repondentii s-au pronuntat pozitiv fata de liderii din domeniul afacerilor, in schimb, la nivel international, acestia au medii scazute ale scorului indicelui de incredere GfK, respectiv de 2,1 realizat pe o scara de 1 la 4, ceea ce arata ca circa patru din cinci persoane devin suspicioase cand vine vorba despre sefii de companii.

In Ungaria, Austria, Marea Britanie, Italia, Grecia si Franta, mai putin de 40% din repondenti au incredere in manageri. Cel mai ridicat nivel al increderii a fost consemnat de directorii din zona de nord a Europei, pe primul loc figurand la aceasta categorie Danemarca, unde acestia se bucura de o cota a increderii din partea a 56% din repondenti.

In schimb, cel mai scazut nivel al increderii populatiei in aceasta categorie socio-profesionala a fost consemnat in randul nemtilor, cu o cota de 15%, situatie care survine, cel mai probabil, pe fondul deteriorarii situatiei economice a tarii si a cresterii somajului.

Managerii olandezi ii depasesc pe cei germani, in topul increderii, cu doar trei procente, cumuland o cota de numai 18%. In Statele Unite ale Americii, managerii nu se bucura decat de increderea a doar 36% din repondenti, iar cumulat, in intreaga zona a Europei Centrale si de Est de 39%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.