Portofoliul de achizitii din Romania al principalelor fonduri de investitii cu afaceri in imobiliare si retail depaseste doua miliarde euro, cel mai mare investitor strain de pe piata imobiliara romaneasca fiind Immoeast cu proiecte de peste 1,4 miliarde euro, urmat de Europolis, Fabian, Equest.

Cat au cumparat fondurile de investitii pe piata imobiliara locala In portofoliul Immoeast se regasesc 44 de proiecte de retail in Romania, cu o suprafata de 894.000 de metri patrati. Fondul de investitii austriac Immoeast detine in Romania 114 proprietati cu un total de 3,9 milioane de metri patrati si cu o valoare de peste 1,4 miliarde euro. Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de peste 700 milioane euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde euro.

Directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics a spus recent ca Romania va fi cea mai importanta tinta in planurile de extindere a investitiilor programate pentru 2007-2008. "Rata de profit este in continuare destul de mare in tarile Europei Centrale si de Est, iar Romania are cea mai atractiva piata din Uniunea Europeana", a adaugat, citat de NewsIn, directorul Immoeast.

Fondul de investitii Immoeast si dezvoltatorul imobiliar European Future Group (EFG) vor investi 300 de milioane euro pentru constructia a opt pana la zece astfel de centre logistice in Romania, cu o suprafata totala inchiriabila de 400.000-500.000 de metri patrati. Printre cele mai importante proiecte ale Immoeast in Romania sunt parcul de afaceri S-Park, achizitionat in luna iulie pentru 101,5 milioane de euro, Iride Business Park, precum si centrele comerciale Polus Center Cluj si Polus Center Constanta, tranzactie de de milioane euro realizata in luna martie a acestui an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.