Scaderile pietelor de capital din SUA si Europa se fac simtite la Bucuresti.
fondurile mutuale de investitii au inregistrat scaderi semnificative in ultima perioada, tendinta pusa de analistii economici pe seama situatiei inregistrate la bursele de valori nord-americane.

In ultima saptamana, cu mici exceptii, toate valorile unitatilor de fond au fost in regres, cu procente cuprinse intre 0,17 (Stabilo, administrat de Pioneer Asset) si chiar 4,68% (Intercapital, administrat de Certinvest). Chiar si in cazul fondurilor ale caror unitati au fost pe plus in perioada mentionata cresterile au fost extrem de timide, de 0,42% (Fortuna Gold, de la Target Asset Management), 0,21% (Orizont, administrat de Certinvest) sau chiar de 0,09% (Simfonia 1, de la SG Asset Management).

O singura unitate de fond a facut exceptie de la aceasta regula. Este vorba de fondul de investitii Concerto, administrat tot de SG Asset Management, ale carui unitati de fond au inregistrat o crestere de 2,26% in ultima saptamana.

La unison, toti analistii financiari spun ca este vorba de un fenomen cauzat de scaderea burselor din Statele Unite ale Americii, care s-a repercutat asupra celor vest-europene, apoi asupra Bursei de Valori Bucuresti si, in final, la nivelul fondurilor de investitii dambovitene.