Vladescu va demisiona din cauza divergentelor cu Vosganian "Avem viziuni diferite. Cresterea pensiilor este nesustenabila. Nu stiu care sunt sursele de finantare, iar alegerea salariului mediu brut ca parametru de majorare este o mare capcana. Voi pleca pentru ca nu mai am ce face aici", a declarat, citat de NewsIn, Sebastian Vladescu.

Vladescu a precizat ca va reunuta la post dupa ce va finaliza privatizarea Automobile Craiova, fiind presedintele Comisiei de privatizare, si dupa ce Comisia Europeana va aproba, in septembrie, ultimelor doua Programe Operationale Sectoriale. "Nu stiu ce voi face mai departe", a adaugat Vladescu.

Liberalul Sebastian Vladescu a fost demis din functia de ministru al Finantelor in aprilie 2007, odata cu eliminarea PD de la guvernare si numirea unui nou Cabinet Tariceanu format din PNL si UDMR.

Intrebat de ce a acceptat sa ramana in Finante ca secretar de stat, dupa demiterea sa, Vladescu a afirmat ca acelasi prieten care l-a rugat in 2006 sa ocupe functia de ministru, l-a rugat in aprilie 2007 sa accepte functia de secretar de stat pe domeniul fondurilor europene.

"Eu nu am orgolii. Acelasi prieten Calin (n.r. premierul Calin Popescu Tariceanu) m-a rugat sa raman sa ma ocup de fondurile europene. Numirea unei persoane noi in relatia cu UE ar fi compromis Programele Operationale si am fi riscat sa nu primim anul acesta fondurile structurale", a spus Vladescu.