Companiile Omniasig, Interamerican, Prima si AIG sunt avantajate de amanarea campaniei de aderare Ultimele companii avizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) au planuri ambitioase, dar nu vizeaza chiar cea mai mare cota de piata. Concurenta la varf se da in continuare intre ING, Aviva si Allianz, printre primele companii autorizate.

Companiile care au primit recent unda verde din partea CSSPP au primit si aprobarea pentru primul prospect al schemei de pensii administrate privat. In urma cu o saptamana, Comisia a avizat pentru administrarea fondurilor de pensii din pilonul II companiile ING, Aviva si Allianz-Tiriac. De asemenea, CSSPP a autorizat Raiffeisen Bank ca depozitar al activelor fondurilor de pensii din pilonul II si companiile Deloitte, si PricewaterhouseCoopers ca auditori.

Startul pensiilor a fost amanat de la 1 august la 17 septembrie, ceea ce reprezinta un avantaj pentru companiile care au depus mai tarziu dosarele de acreditare. Si perioada de cotizare a fost decalata, de la 1 ianuarie 2008 spre 1 februarie, ceea ce inseamna ca participantii (pentru pensiile private obligatorii pot contribui persoanele cu varsta de pana la 35 de ani si, optional, cei intre 35 - 45 de ani) au mai mult timp la dispozitie sa aleaga un fond de pensii.

Noile fonduri tintesc 10% din piata pensiilor private Intr-o prima etapa, Omniasig Pensii se va concentra asupra pilonului 2, dedicat pensiilor private obligatorii. Pana la finalul perioadei de aderare, compania isi propune sa atraga un numar de 350.000 de contributori la fondul de pensii si un procent de 10-12% din piata pensiilor private obligatorii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.