Companiile care au primit recent unda verde din partea CSSPP au primit si aprobarea pentru primul prospect al schemei de pensii administrate privat. In urma cu o saptamana, Comisia a avizat pentru administrarea fondurilor de pensii din pilonul II companiile ING, Aviva si Allianz-Tiriac. De asemenea, CSSPP a autorizat Raiffeisen Bank ca depozitar al activelor fondurilor de pensii din pilonul II si companiile Deloitte, si PricewaterhouseCoopers ca auditori.

Startul pensiilor a fost amanat de la 1 august la 17 septembrie, ceea ce reprezinta un avantaj pentru companiile care au depus mai tarziu dosarele de acreditare. Si perioada de cotizare a fost decalata, de la 1 ianuarie 2008 spre 1 februarie, ceea ce inseamna ca participantii (pentru pensiile private obligatorii pot contribui persoanele cu varsta de pana la 35 de ani si, optional, cei intre 35 - 45 de ani) au mai mult timp la dispozitie sa aleaga un fond de pensii.

Noile fonduri tintesc 10% din piata pensiilor private Intr-o prima etapa, Omniasig Pensii se va concentra asupra pilonului 2, dedicat pensiilor private obligatorii. Pana la finalul perioadei de aderare, compania isi propune sa atraga un numar de 350.000 de contributori la fondul de pensii si un procent de 10-12% din piata pensiilor private obligatorii.