Cristian Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Holding, a demisionat din boardul Bursei de Valori si va incerca schimbarea Consiliului de Administratie.

Lupta pentru putere si bani in rindul brokerilor. Aceasta este concluzia in urma demisiei lui Cristian Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Holding, fost membru in Consiliul de Administratie al BVB. Intr-o scrisoare remisa presei ieri, acesta critica „ritmul cu care se introduc produsele derivate la BVB, precum si lipsa unei strategii coerente pentru viitor, cu tinte precise si responsabili desemnati“.

Drept urmare, Cristian Sima anunta convocarea unei Adunari Generale a Bursei, care sa decida daca acest consiliu sau un altul este cel capabil sa creeze si sa indeplineasca o astfel de strategie. „N-am reusit sa fac ceea ce mi-am propus in calitate de membru al boardului bursei. Voi incerca sa cumpar actiuni la BVB pentru a reusi sa schimb actualul Consiliu de Administratie cu oameni mult mai dinamici. Nu mai vreau sa invinuiesc pe nimeni, dar cred ca actualul Consiliu trebuie inlocuit“, anunta Sima.

Potrivit statutului BVB, convocarea unei noi AGA la BVB se poate face cu acordul actionarilor care detin minimum 10% din numarul de actiuni.

La acest moment, WBS Holding detine 4% din actiunile BVB. Deci, teoretic, Sima mai trebuie sa gaseasca alti actionari pentru convocarea AGA. Un ajutor vine din partea casei de brokeraj SSIF Broker Cluj, care detine si ea 3% din numarul total de actiuni de la BVB.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.