Legea care reglementeaza transformarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in societate pe actiuni ar putea fi aprobata in cel mult o luna, a estimat vicepresedintele Comisiei pentru buget, finante, banci din Camera Deputatilor, Gratiela Iordache. "Dupa aprobarea legii si transformarea bursei in societate pe actiuni, procesul de fuziune dintre BVB si bursa electronica Rasdaq se va derula mult mai repede", a precizat directorul general al BVB, Stere Farmache.

Decisa la mijlocul acestui an, unificarea celor doua piete era estimata pentru primul trimestru al lui 2005, cel tarziu luna aprilie a acestui an. Denumirea societatii de bursa care va rezulta dupa fuziune va fi Bursa de Valori Bucuresti. Primul pas in procesul de unificare il reprezinta transformarea BVB din institutie de interes public in societate pe actiuni. Calendarul de fuziune este cu cateva luni in urma programului initial, si se pare ca va fi depasita ultima data anuntata de oficiali ai celor doua piete, respectiv mijlocul anului 2005.

Prin modificarile aduse legii pietei de capital se va preciza ca o parte din activul patrimonial reevaluat al Bursei de Valori Bucuresti se va transforma in capitalul social al S.C. Bursa de Valori Bucuresti SA. Raportul de evaluare realizat de firma de consultanta KPMG a stabilit ca patrimoniul institutiei se ridica la 15 milioane de euro. Propunerea inaintata de auditor este ca, din aceasta suma, sa fie constituit un capital social de cinci milioane de euro. Legea va stabili sa repartizarea capitalului social se va face in cote egale, intre membrii Asociatiei Bursei de Valori Bucuresti.

Capitalul social se considera subscris si integral varsat prin transformarea si preluarea respectivei parti a activului patrimonial reevaluat, iar calitatea de actionar al SC Bursa de Valori Bucuresti SA se dobandeste fara a fi necesara vreo contraprestatie.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.