Sedinta bursiera de miercuri a condus la o noua inversare de tendinta si la o scadere destul de abrupta a cotatiilor, manifestata inca de la deschiderea sedintei.
Am avut o piata destul de slab tranzactionata, cu volume reduse ale transferurilor si cu destul de putine ordine de cumparare si de vanzare, ceea ce atesta faptul ca investitorii mici de portofoliu sunt destul de speriati si bulversati de evolutiile bursei din ultimele saptamani si nu mai indraznesc sa adopte o pozitie pana cand lucrurile nu se vor limpezi.

Din nou scaderea a fost declansata, cel mai probabil, de corelatia cu bursele externe (si in special cu cele americane, care marti noapte au scazut foarte mult, si cu cele europene, care, contaminate la randul lor de puternicul sentiment negativ existent pe pietele financiare globale, au mers toata ziua pe rosu).
Segmentul SIF-urilor a fost cel mai puternic lovit de aceasta scadere, el fiind de regula primul care reactioneaza si la cresteri, si la scaderi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.