Preturile terenurilor cu destinatie rezidentiala din Bucuresti si zonele limitrofe variaza in limite extrem de largi, in functie de zona si utilitati, de la 5-10 euro pe metru patrat in Balotesti la 600-1.500 euro pe metru patrat in zona centrala a Capitalei.

"Piata terenurilor cu destinatie rezidentiala a fost in continua crestere pe parcursul ultimilor ani si instabila din cauza cresterii nejustificate a nivelului preturilor. Oferta de terenuri se afla in zona centrala, in zona de nord si in zona din afara Bucurestiului", se arata intr-un comunicat al companiei imobiliare Eurisko Consulting, citat de Mediafax.

Astfel, preturile in centrul Capitalei au variat in 2004 intre 600 si 1.500 de euro pe metru patrat, iar in zona Nord-Pepiniera tranzactiile au fost incheiate la sume de 500-1.000 de euro pe metru patrat. In Corbeanca, un metru patrat de teren este vandut la 20-30 de euro, iar pretul scade la 5-10 euro in Balotesti. In cazul terenurilor pentru birouri, oferta este mai scazuta decat cea privind segmentul rezidential, iar plaja de preturi este mai ingusta.

Potrivit studiului Eurisko, cele mai cautate zone pentru dezvoltarea de imobile de birouri au fost anul trecut Piata Unirii, Piata Romana, Piata Victoriei si Bulevardul Dacia.

Preturile terenurilor variaza intre 500 si 1.000 de euro pe metru patrat (in zona centrala), 300-700 de euro (nord) si 200-600 de euro (sud-est).
In functie de zona, utilitati si suprafata, preturile terenurilor cu destinatie comerciala (super sau hipermarketuri, show-room-uri, benzinarii si dezvoltari mixte de rezidential cu retail) sunt cuprinse intre 50 si 250 euro pe metru patrat.

Oferta de terenuri care faciliteaza dezvoltarea de spatii industriale si de depozitare este variata si cuprinde zonele de la extremitatile Capitalei, iar preturile se incadreaza in limitele maxime de 50 de euro pe metru patrat (zona de nord a municipiului), 40 de euro (vest), 30 de euro (est) si 25 de euro (sud). "Segmentul terenurilor ramane unul dintre cele mai atractive ale pietei imobiliare, investitia intr-un astfel de activ avand un randament foarte bun si rapid", concluzioneaza Eurisko.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.