Familia Bancroft, actionarul majoritar al trustului Dow Jones, a acceptat oferta de preluare in valoare de cinci miliarde dolari facuta de News Corporation, a declarat directorul unei filiale a Dow Jones, John Prestbo, citat de Reuters.

Murdoch a cumparat Wall-Street Journal "Familia Bancroft a acceptat oferta", a spus editorul si directorul general de la Dow Jones Indexes. Acesta a precizat ca Dow Jones "va deveni o parte a News Corporation". Prestbo a precizat ca informatia a venit printr-o nota interna a companiei.

News Corporation, gigantul media controlat de Rupert Murdoch, a confirmat ca va cumpara grupul Dow Jones, editorul publicatiei The Wall Street Journal, pentru 5,6 miliarde de dolari dupa ce in cursul zilei de ieri a ajuns la o integere cu familia Bancroft, detinatoarea pachetului majoritar.

Conform News Corporation, un membru al familiei Bancroft sau o persoana agreata de ambele parti va face parte din bordul grupului. Cele doua companii au cazut de acord, totodata, ca un comitet format din cinci membri sa supravegheze independenta editoriala a operatiunilor Dow Jones. News Corporation a precizat ca, cel mai probabil, tranzactia se va incheia in ultimul trimestru al acestui an.

Rupert Murdoch a anuntat, la inceputul lunii mai, ca este interesat sa cumpere Dow Jones pentru 60 de dolari/actiune, cotata la 36 de dolari la , valoarea totala a ofertei ridicandu-se la 5 miliarde de dolari. Dupa anuntul lui Murdoch, familia Bancroft a anuntat ca va bloca vanzarea. Totodata, o parte dintre angajatii WSJ au protestat fata de comentariile lui Murdoch referitoare la marimea articolelor. El a declarat ca citeste rar un material intreg din WSJ deoarece acestea sunt prea lungi.

In data de 5 iunie, miliardarul Ron Burkle s-a alaturat unui sindicat al angajatilor Dow Jones care incerca sa faca o contraoferta celei avansate de Rupert Murdoch. Ron Burkle a spus ca doreste o structura de actionariat pentru Dow Jones care sa includa un fond de participare pentru salariati.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.