Sedinta bursiera de marti a adus o mult asteptata stopare a scaderilor si revenirea pietei pe crestere. Foarte multi dintre emitentii importanti tranzactionati la bursa au consemnat cresteri importante marti. stirile pozitive care au miscat piata in sus au fost legate de stabilizarea burselor externe si profitul bun realizat de BCR (cea mai mare banca din sistem si totodata activul cel mai valoros din portofoliile celor cinci societati de investitii financiare tranzactionate la BVB).
Lichiditatea pietei a fost destul de scazuta si probabil ca si de aceea entuziasmul investitorilor s-a concretizat intr-o crestere abrupta a cotatiilor, acestia neputand sa achizitioneze cantitatile de actiuni dorite la preturi mai avantajoase, asa ca au fost nevoiti sa plateasca mai scump decat si-ar fi propus initial.
Toti cei patru indici ai pietei au consemnat cresteri de peste trei puncte procentuale. Aprecierea cea mai importanta a fost a BET, care a castigat 4,19% comparativ cu ziua anterioara.
Suntem in plin sezon de raportari financiare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.