Profitul net, dupa impozitare si plata intereselor minoritare, inregistrat de BCR in primul semestru din 2007 a crescut cu 21,4%, la 464,6 milioane lei (139,5 milioane euro), fata de perioada simlara din 2006, atingand cel mai ridicat nivel din istoria grupului BCR.

BCR, profit semestrial record Cresterea profitului net s-a datorat unui avans al veniturilor operationale, in primul semestru, cu 23,3%, de la 1.176,1 milioane lei (331,3 milioane euro) la 1.450 milioane lei (435,4 milioane euro), care a compensat semnificativ urcarea cu 19,5% a cheltuielilor administrative generale.

„In timp ce am accelerat procesul de integrare in cadrul Grupului Erste Bank am reusit sa obtinem rezultate foarte bune in raport cu obiectivele stabilite pentru primul semestrul si, mai mult, in extinderea portofoliului nostru de afaceri. Sunt increzator ca vom continua sa ne intarim pozitia pe piata romaneasca prin indeplinirea obiectivelor stabilite pentru anul 2007 si prin sporirea capacitatii noastre de a crea valoare in beneficiul actionarilor, clientilor si angajatilor nostri”, a decarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.

Principalul motor al imbunatatirii profitului a fost cresterea puternica a creditelor acordate clientilor la nivelul grupului BCR (creditele inainte de provizioane au crescut cu 14,3%) generand o crestere semnificativa a venitului net din dobanzi (+12,2%) si respectiv a venitului net din comisioane (+36,3%).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.