Circa 6.000 de agentii imobiliare dintr-un total de 10.000 existente pe piata vor disparea in urma adoptarii standardului european referitor la activitatea agentiilor imobiliare, considera reprezentantul Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Radu Zilisteanu.

“Dupa implementarea standardului european, pe piata vor ramane maxim 40% dintre actualii agenti imobiliari. Acest lucru se va reflecta in faptul ca aproximativ 60% din cele 10.000 agentii romanesti, dintre care 2.000 doar in Bucuresti, vor disparea de pe piata”, a precizat Zilisteanu. Comisia Europeana va elabora si implementa in acest an, impreuna cu organizatia formata din agentiile imobiliare din tarile UE (Confederation Europeenne de l'Immobilier), un standard european prin care va fi reglementata practicarea meseriei de agent imobiliar in Europa.

Proiectul, aflat in lucru, urmareste atat stabilirea conditiilor in care o persoana va putea practica profesia de agent imobiliar, cat si cerintele pe care agentiile imobiliare vor trebui sa le respecte in activitatea lor. Conform estimarilor analistului, din cauza cerintei de atestare, numarul agentilor imobiliari necalificati va scadea in mod simtitor, iar in conditiile in care proiectul atestarii va fi implementat, un agent imobiliar va putea profesa si peste hotare fiindca ii va fi recunoscuta diploma.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.