Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) incepe sa se reorienteze catre afacerile cu asigurari.
Sebastian Vladescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, a anuntat ca banca a inceput negocierile pentru a prelua pachetul majoritar la societatea de asigurari Asiban. “Compania ar fi o achizitie buna pentru CEC, dar la un pret acceptabil, in conditii de piata.

Presedintele CEC a purtat deja o prima discutie cu reprezentantii celorlalti actionari la societatea de asigurari”, a spus Vladescu, citat de Mediafax. Intentia CEC de preluare a asiguratorului nu este intamplatoare. Strategia de dezvoltare a bancii include obiectivul de a forma un grup financiar, respectiv de a acoperi si segmentul asigurarilor. CEC detine un pachet de 25% din actiunile Asiban, iar ceilalti actionari ai societatii sunt BRD, Banca Transilvania si grupul BCR (prin Banca Comerciala Romana si Financiara), fiecare cu o participatie de 25% din capital. CEC are posibilitatea, prin statutul companiei de asigurari, de a-si exercita dreptul de preemtiune.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.