Ford ar putea construi pentru inceput la uzina din Craiova noua generatie a modelului Fusion, in 200.000 de unitati anual, urmand ca apoi sa adauge un alt model cu 100.000 de unitati anual, a spus Carol Thomas, analist la J.D Power Automotive Forecasting (JDPA).

Ford ar putea construi la Craiova noua generatie a modelului Fusion "Presupun ca Ford va realiza la Craiova un model pentru care are nevoie initial de o capacitate anuala de 200.000 de unitati, iar apoi, intr-un an sau doi va adauga un alt model. Sunt sigur ca Ford va dori sa inceapa cat mai repede productia si probabil ca vom vedea primele masini la finalul lui 2008, sau inceputul lui 2009. O optiune ar putea fi modelul Fusion, a carui noua geneatie ar trebui sa apara in a doua parte a anului viitor", a spus, citat de NewsIn, analistul JDPA

In prezent, Fusion e construit in Germania, insa productia ar putea fi transferata in Spania unde nu va mai fi produs modelul Ka, a carui productie va fi mutata la fabrica poloneza a Fiat. Analistul preconizeaza ca noul Fusion va fi construit in 170.000 de unitati anual, un volum care ar trebui sa se potriveasca la Craiova, iar Fusion e un model care se preteaza a fi construit la o singura uzina, spre desosebire de Focus si Fiesta care sunt construite la mai multe. Fusion e un model de clasa mica, ale carui preturi incep de la aproximativ 11.000 de euro.

Carol Thomas a adaugat ca, in ceea ce priveste al doilea model, Ford ar avea mai multe optiuni, si e greu de speculat, insa producatorul ar putea alege sa construiasca si Fiesta la Craiova, pe o platforma comuna cu Fusion. Fiesta a construit in prezent in Germania si Spania, iar analistul JDPA nu exclude posibilitatea ca fabrica Ford din Spania sa nu mai produca Fiesta, astfel ca Ford ar putea muta o parte din productie in Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.