UE a creat in Romania serviciul SOLVIT, pentru romanii care intimpina greutati daca vor sa se stabileasca sau sa-si deschida o afacere in alte tari UE.
Centrul SOLVIT Romania s-a infiintat la inceputul anului ca parte a Uniunii Europene si a fost creat de Departamentul pentru Afaceri Europene din fostul Minister al Integrarii Europene. Serviciul mediaza cu autoritatile straine situatii in care sint incalcate drepturile la rezidenta, de studii, de munca si cel de a face afaceri in alte state membre UE.

"SOLVIT intervine gratuit, fara a apela la justitie, atunci cind administratia face o greseala si incalca dreptul comunitar. Foarte multe dintre cazurile persoanelor fizice se refera la dreptul la rezidenta, iar in ceea ce priveste persoanele juridice, cele mai frecvente sint cazurile legate de impozitare si de libera circulatie a marfurilor", spune, pentru Cotidianul, Raluca Munteanu de la SOLVIT Romania. Dupa primirea unei plingeri, centrul confirma in termen de o saptamina reclamantului daca i s-a acceptat cazul, care ulterior va fi solutionat in termen de zece saptamini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.