"In următorii trei-cinci ani, piața de servicii medicale private din Romania va atinge o valoare de circa un miliard de euro", a declarat pentru Curierul Național Florin Andronescu, fondatorul Flanco și al firmei de credite de consum Credisson și soțul lui Doris Andronescu, proprietară a clinicilor Sanador.

In momentul de față, piața serviciilor medicale din Romania este formată din trei componente: zona de fee for service (plata directă pentru serviciul prestat), o zonă de aranjamente corporatiste (abonamente) care cuprinde 500.000-600.000 de abonamente, la nivel de țară, și zona de alocare bugetară paraclinic ambulatoriu, ne-a informat Florin Andronescu.

"Aceste trei segmente dau o dimensiune a pieței, la nivelul anului trecut, de circa 200-250 de milioane de euro. Pentru anul acesta estimăm o creștere de 10-15% a pieței", a afirmat Florin Andronescu. Evoluția din acest an a pieței va fi susținută de nivelul de cheltuială publică, care se plasează pe un trend ascendent. "In momentul de față, Romania este țara Uniunii Europene care cheltuiește cel mai puțin, in materie de sănătate, raportat pe cap de locuitor/an. Comparativ cu nivelul din Romania, in Cehia cheltuielile cu sănătatea ajung la 1.100 de euro/pe cap de locuitor, Ungaria - 911 euro, Polonia - 558 euro", ne-a spus fondatorul Flanco.

Dat fiind potențialul enorm de creștere a pieței serviciilor medicale private, Florin Andronescu nu exclude posibilitatea unui exit, in cazul afacerii Sanador, una dintre variante fiind listarea companiei la Bursa de Valori București.

"Pană in momentul de față am investit 8 milioane de euro, in tot ceea ce reprezintă Sanador. Investiția va fi amortizată in momentul unui exit, iar listarea la Bursă poate insemna acel exit. Vă pot spune că in niciun caz nu ne vom lista la Bursă inainte de sfarșitul anului 2008", a precizat Florin Andronescu.