Pentru ca apartamentele se intretin si se inchiriaza mai usor decit casele, tendinta romanilor este sa isi cumpere apartamente de vacanta pe litoral sau la munte.
Incepind cu anul 2000, fenomenul achizitionarii imobilelor de vacanta a luat amploare si in Romania, iar tendinta cererii este de continua crestere. Casa de vacanta se poate dovedi oricind o afacere sigura. Pe de o parte, turistul nu este dependent de rezervarea unui hotel exact in perioada de virf, cind nu se gasesc locuri, iar preturile sint mari. In plus, acesta poate sa locuiasca intr-un spatiu confortabil, precum cel de acasa. Nu in ultimul rind, locuinta poate fi inchiriata, dovedindu-se o investitie profitabila. „Orice roman doreste un loc linistit, de preferat intr-o statiune turistica, in primul rind pentru relaxare, dar nu in ultimul rind pentru o investitie“, spune Ciprian Kore, director de vinzari la agentia imobiliara Mervani Invest, de pe Valea Prahovei. Primavara si vara sint, in general, virful de sezon pentru achizitionarea unor astfel de case. In acelasi timp, iarna se cumpara mai mult apartamentele, iar vara, mai mult terenurile.

Comparativ cu casele, apartamentele se pot dovedi si mai usor de inchiriat. „In acest moment, oriunde pe Valea Prahovei, intre Sinaia si Predeal, orice investitie poate fi rentabila. Cele mai bune investitii sint apartamentele in bloc nou si terenurile“, mai spune Kore. In zona montana, cele mai multe investitii pe segmentul caselor de vacanta au fost atrase de Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal, adica Valea Superioara a Prahovei. Sinaia a inregistrat cererea cea mai mare la capitolul apartamente de vacanta, iar la capitolul terenuri, cererea mare pe acest segment a fost in Busteni, Azuga si Predeal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.