Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti va repartiza suma de 39,2 miliarde de lei, reprezentand cea mare parte a profitului raportat in 2004, pentru acoperirea pierderii rezultate ca urmare a trecerii la standardele internationale de contabilitate (IAS). Profitul net al Policolor s-a situat in 2004 la 42,2 miliarde de lei, din care diferenta de 5% (2,9 miliarde de lei) va fi alocata pentru rezerva legala a companiei. Actionarii nu vor primi dividende din castigurile de anul trecut. Pentru 2005, compania a bugetat un profit net de 48 de miliarde de lei.

Veniturile din exploatare ar urma sa creasca de la 954,1 miliarde de lei la 1.058 de miliarde de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat, joi, de actionarii Policolor. In cadrul sedintei, actionarii l-au ales pe Peter Braun, fost vicepresedinte al Alro Slatina, in functia de administrator-membru al consiliului de administratie al Policolor. Principalii actionari ai companiei sunt fondurile de investitii Romanian Investment Fund Cyprus, The Romanian American Enterprise Fund si Romanian Reconstruction Cyprus Limited.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.