Strainii care au plasat capitaluri in Romania au inregistrat castiguri cu mult mai ridicate decat oriunde in alta parte a Europei.

Cea mai mare dezamagire a acestui an a fost piata din Rusia; indicele RTX a crescut cu numai 2%.Anul 2007 a adus pana in prezent cresteri importante ale indicilor bursieri, randamentele nete pe ansamblul perioadei 1 ianuarie - 17 iulie fiind de multe ori mai mari decat ce se putea realiza din piata monetara sau dintr-un plasament in obligatiuni corporative.

Indicii pietei Rasdaq, cele mai ample cresteri

Pentru comparatie merita mentionat ca cele mai ample cresteri le-au avut indicii pietei Rasdaq (±147% indicele Rasdaq Compozit si ±172% indicele RAQ2), in vreme ce indicii BVB au consemnat la randul lor cresteri, dar ceva mai modeste (±68% indicele BET-FI si ±26% indicele BET). In acest rastimp, pietele internationale de capital au crescut si ele, insa in ritmuri mult mai reduse. Astfel, indicele DAX abia a reusit o apreciere de 21%, in vreme ce Dow Jones Industrial a crescut cu doar 12%, iar S&P500 cu 9%. Cea mai mare dezamagire a acestui an a fost piata din Rusia: indicele RTX (care inglobeaza cele mai capitalizate si mai intens tranzactionate titluri de pe bursa ruseasca) a crescut cu numai 2%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.