Investitiile straine directe vor atinge, in acest an, circa 3,3 miliarde de euro, dublu fata de valoarea inregistrata anul trecut, in contextul intrarilor de 1,5 miliarde de euro provenite din procesul de privatizare a Petrom, se arata intr-un comunicat al Agentiei Romane de Investitii Straine (ARIS). Potrivit ARIS, in primele noua luni ale anului, nivelul investitiilor a atins 1,639 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 40% comparativ cu intervalul corespunzator al anului precedent. Investitiile straine consemnate anul trecut s-au ridicat la 1,627 miliarde de euro.
Agentia mentioneaza ca majorarea investitiilor pe primele noua luni a fost determinata de unele privatizari, precum vanzarea unor pachete de actiuni ale BCR, dar si de majorarile de capital realizate de societati ca Automobile Dacia, Michelin, Carpatcement, Unilever, Santierul Naval Constanta, Industria Sarmei Campia Turzii, Ispat Sidex si Aro. De asemenea, unele companii straine ca Holzindustrie Schweighofer, YKK, Medisystem Hospital si Lek Farmatech au realizat in Romania investitii de tip greenfield, iar altele, cum ar fi Anchor Mall si Roti Auto au dezvoltat proiecte deja existente. ARIS aminteste ca Romania va beneficia, anul viitor, de o noua transa de investitii din privatizare, estimata la circa 700 de milioane de euro, dupa vanzarea societatilor Electrica Dobrogea, Electrica Banat, Distrigaz Sud si Distrigaz Nord.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.