In dosarele trimise in judecata anul acesta de procurorii DNA prejudiciile rezultate din fraudarea fondurilor europene au fost estimate la 800.000 de euro, jumatate din aceasta suma fiind deturnata intr-un singur dosar ai caror faptuitori au fost trimisi in judecata in luna mai, potrivit NewsIn.

12 iulie - DNA a trimis in judecata dosarul in care Mihai Puwak, sotul fostului ministru PSD al Integrarii Europene, Hildegard Puwak, pentru deturnare de fonduri europene.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Iosif Mihai Puwak, asociat si administrator al societatii Geroconstruct SRL, sub acuzatia de deturnare de fonduri si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, in forma continuata. Potrivit acuzarii, firma Geroconstruct SRL, reprezentata de Iosif Mihai Puwak, a transmis in 10 ianuarie 2001 Centrului National "Leonardo Da Vinci" o cerere, impreuna cu proiectul intitulat "Pregatirea tinerilor muncitori in domeniul constructiilor de locuinte privind dezvoltarea de noi tehnologii pentru executia instalatiilor sanitare si de incalzire", solicitand alocarea sumei de 39.000 euro, finantare nerambursabila in cadrul Programului de actiune comunitara in domeniul formarii profesionale.

Din probele administrate in cauza s-a stabilit ca proiectul nu si-a atins scopul pentru care a fost finantat, iar parteneriatul stabilit nu a reusit sa realizeze obiectivele prevazute in proiect, respectiv plasarea stagiarilor in cadrul unor institutii private sau de stat in domeniul constructiilor care sa acorde bursierilor certificate legale pentru calificarea superioara in domeniul instalatiilor sanitare si termice conform standardelor germane.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.