Asa cum anticipam, sedinta bursiera de vineri a fost una foarte linistita, atat sub aspectul lichiditatii tranzactiilor, cat si sub cel al fluctuatiilor de pret. La deschiderea pietei, multi dintre emitenti afisau scaderi usoare, insa pe parcurs situatia s-a echilibrat, iar in ultima ora de tranzactionare titlurile cele mai intens tranzactionate se aflau in crestere usoara, de circa un punct procentual.

Ordinele de cumparare si cele de vanzare nu au fost la fel de semnificative ca in zilele anterioare si de aceea oscilatiile de piata s-au succedat destul de brusc. Orice cumparare mai puternica sau vanzare mai importanta automat misca cotatiile in directia respectiva, piata neputand opune rezistenta tocmai din cauza acestei prezente reduse a investitorilor de mare calibru. Este un fapt obisnuit ca vineri bursa sa fie ceva mai apatica decat in prima parte a saptamanii. A fost chiar surprinzator faptul ca in precedentele doua saptamani lucrurile au stat cu totul altfel.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.