250 de milioane de dolari s-au scurs in pamant

Pagubele produse in agricultura din cauza secetei se ridica in acest moment la peste 500 milioane lei, a declarat, pentru ROMPRES, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu. "Practic aceasta valoarea reprezinta si suma alocata in acest an de Excutiv pentru despagubirea producatorilor agricoli ale caror culturi de cereale paioase au fost distruse de seceta in cele 34 de judete declarate calamitate", a precizat el.

Potrivit oficialului din minister, din informatiile obtinute din judete nu poate fi vorba de distrugerea productiilor agricole in totalitate pe raza unui judet, dar cu toate acestea seceta a facut ravagii in randul culturilor de cereale paioase (grau, orz, orzoaica si rapita), mai ales in Dobrogea, Baragan si sudul tarii..

Starea de calamitate naturala a fost declarata in 34 de judete, si anume: Alba, Arad, Arges, Bihor, Braila, Botosani, Bacau, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Cluj, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Teleorman, Tulcea, Timis, Vaslui, Vrancea.

Gheorghe Albu a declarat totodata ca dupa finalizarea evaluarilor la culturile prasitoare, porumb si floarea soarelui, se va analiza si acordarea despagubirilor pentru aceste culturi. "Desi avem semnale ca productiile agricole la floare si porumb sunt deja distruse in anumite zone in proportie de 50 la suta nu avem inca instiintari referitoare la solicitarile de despagubiri", a aratat el.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.