Joi, bursa a continuat sa creasca destul de vizibil si sustinut. Am avut noi maxime istorice pentru indicii BET si BET-C, ceea ce arata ca intreaga piata a fost pe un trend ascendent. si sectorul SIF-urilor a crescut, insa ceva mai lent, aprecierea BET-FI nedepasind 0,50%, in vreme ce ROTX a crescut cu mai mult de 2%.
In permanenta companiile care tin piata pe crestere se succed la conducere, in unele zile cresterile venind din directia emitentilor cu lichiditate si capitalizare mare, in vreme ce in alte perioade cele care cresc sunt companiile de talie mica sau medie. Lichiditatea ramane in permanenta la niveluri mai ridicate decat media anului precedent si asta arata ca interes pentru piata exista in continuare.

De asemenea, interesul ridicat este evocat si de numeroasele tranzactii pe piata Deal realizate intre investitorii de mare calibru, precum si de transferurile de pachete semnificative din capitalurile sociale ale emitentilor (ultimul exemplu de acest fel fiind Altur Slatina). La Altur nu doar miercuri s-a realizat un volum-record, ci si joi, pretul continuand sa ramana pe o tendinta pozitiva.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.