Abilitatile de negociator ale unei persoane care vrea sa achizitioneze un apartament intr-un bloc vechi pot aduce economii de mii de euro.
Pretul unui apartament poate fi redus cu pina la 20%, in functie de virsta imobilului, calitatea finisajelor, zona in care se afla cladirea sau etajul la care se afla. Acestea sint, de altfel, elementele care fac diferenta intre preturile apartamentelor. Specialistii din domeniul imobiliar spun ca preturile medii nu difera prea mult de la un cartier bucurestean la altul.

In acelasi cartier sint zone mai bine cotate si zone care sint evitate. In general, specialistii spun ca sint cautate apartamentele situate in zone cu verdeata, in apropierea centrelor comerciale, iar existenta unei scoli sau gradinite in apropiere reprezinta un argument in plus. Cumparatorul trebuie sa se intereseze asupra preturilor din zonele bine cotate, deoarece in unele cazuri proprietarii de apartamente din zone modeste ale unor cartiere tind sa stabileasca un pret la un nivel apropiat de al celor din zone cotate un pret mai mare. De asemenea, clientul trebuie sa se intereseze cu cit s-au vindut apartamentele similare in acelasi bloc sau in imobilele vecine. In acest fel poate afla pretul corect pentru zona respectiva si, in cazul in care proprietarul are pretentii exagerate, i se poate spune pretul pietei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.