Puterea de cumparare a directorilor romani o depaseste pe cea a colegilor lor din tari mult mai dezvoltate.

Romania se situeaza pe locul 22 din 47 intr-un clasament care ia in calcul puterea de cumparare reala a managerilor, realizat de firma de consultanta manageriala Hay Group. Potrivit analizei, venitul mediu de care dispune un manager roman este echivalent cu un venit de 115.280 de dolari pe an in SUA, in vreme ce americanii cu pozitii similare au o putere de cumparare mai mica cu 10.375 de dolari (pozitia 24).

Totodata, conducatorii firmelor autohtone inregistreaza venituri medii mai mari decit austriecii, care au disponibili 112.906 dolari pe an (pozitia 23), dar si decit japonezii, care au de cheltuit echivalentul a 102.000 de dolari (pozitia 27). De altfel, veniturile medii anuale ale managerilor romani le depasesc pe cele inregistrate de conducerea companiilor din statelor vest-europene, precum Olanda - (locul 25), Italia (locul 28), Franta (locul 31), Belgia (locul 38), Marea Britanie (locul 40), Danemarca (locul 41), Norvegia (pozitia 44), Suedia (pozitia 45) si Finlanda (pozitia 46).

In Europa Centrala si de Est, cea mai mare putere de cumparare o au insa managerii rusi,aceasta cifrindu-se la 157.348 de dolari (pozitia a patra in clasament.) Urmeaza ucrainenii pe locul sapte, polonezii pe pozitia a 11-a si lituanienii pe pozitia 18.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.