O dezvoltare rapida, dar departe de potentialul real, a inregistrat in ultimii ani si piata bursiera romaneasca. "Bursa de Valori Bucuresti a reflectat, de fapt, cresterea economica, aceasta fiind un suport pentru cresterea pietei de capital", spune directorul general al BVB, Stere Farmache. si tot el recunoaste insa ca, pe de alta parte, bursa a avut si un efect de antrenare pentru economie, fiind utilizata si ca sursa de finantare.

"Potentialul de crestere este foarte mare. Imi bazez aceasta afirmatie pe numarul mare
al companiilor care sunt asteptate sa se listeze la bursa si, de asemenea, pe diversificarea produselor financiare, in contextul in care ne pregatim sa introducem produsele derivate", a mai spus Stere Farmache.

Bursa de Valori Bucuresti a incheiat prima jumatate a anului cu o apreciere de peste 30%, acesta fiind randamentul indicelui general al pietei BET-C pe primele sase luni. In acest interval, cea mai buna crestere au avut-o actiunile Electroputere, care s-au apreciat cu peste 500%. Perdanta primei jumatati a anului a fost Petrom, care s-a depreciat in aceasta perioada cu peste 6%, fiind printre putinele titluri de la BVB care au mers pe pierdere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.