Noii proprietari de la Tractorul anunta investitii de 200 mil. euro Centerra Capital Partners, fondata de doi romani, Silviu Savin si Victor Vadaneaux, a devenit anul trecut partenerul exclusiv in Romania al Cheyne Capital, fond de investitii de 20 miliarde de euro cu sediul la Londra.

'Analizam piata din Romania inca de pe acum 2-3 ani. Investitorii internationali au inceput recent sa ia in considerare piata romaneasca deoarece castigurile potentiale au inceput sa justifice riscurile pe care le iau investind aici. Am vazut in cresterea economica sustinuta din ultimii ani si in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana o oportunitate', spune Silviu Savin, managing partner Centerra Capital Partners.

Savin afirma ca a abandonat pozitii de parteneri in firme de investitii renumite de la Londra pentru a se intoarce in Romania sa investeasca aici. “Anul trecut, am infiintat Centerra Capital Partners. Ne propunem sa consolidam, in cel mult un an, o echipa de 8-10 experti in investitii in companii si real estate”, a conchis Savin.